Este demonstrat științific de către cercetătorii din California că cele mai multe bacterii periculoase din interioare se aşează pe covoare şi podele. Bacteriile se adună și pe alte obiecte de mobilier sau zboară prin aer. Potrivit lui Jordan Peccia, profesor de inginerie a mediului la Universitatea Yale, praful de pe podea este sursa principală pentru bacteriile pe care le respirăm. În cadrul unui studiu realizat de acesta, Peccia a cocluzionat că încăperile care au textile și covoare pe jos reţin cel mai ridicat nivel de microorganisme. Opinia lui, după acest studiu, este că oamenii capătă bolile infecţioase în interior, nu de afară.

Specialiștii recomandă folosirea cât mai puțin a covoarelor sau înlocuirea lor cu variante moderne, precum covorașele profesionale de interior și exterior, unele chiar cu proprietăți dezinfectante, special create pentru a menține curățenia și igiena suprafețelor. Covorașele profesionale sunt ideale pentru utilizarea în orice tip de spațiu, precum intrările în clădirile publice, spații comerciale, aeroporturi, clădiri industriale, fabrici, clinici medicale, hoteluri și bănci. Acestea sunt concepute să reziste uzurii, atât la interior, cât și la exterior, unde gradul de murdărire și traficul sunt intense.

Mai mult decât atât, pentru o curățare în detaliu a suprafețelor se recomandă folosirea unor soluții profesionale de curățare și igienizare, precum detergenții profesionali pentru pardoseli, mobilă, covoare și tapițerii si chiar detergenții dezinfectanți. Cu o putere mare de curățare, detergenții profesionali de la Sanito asigură o igienă impecabilă a tuturor tipurilor de suprafețe și obiecte pe care sunt utilizate. Detergenții profesionali pot fi utilizați pe orice tip de suprafață, fie că este vorba despre parchet, PVC, ceramică sau porțelan, pe site-ul Sanito.ro aveți la dispoziție zeci de variante de soluții de curățat pardoseala, universale sau speciale pentru o anumită suprafață.

Este important ca podeaua să se cureță zilnic cu mopul și cu detergenți, pentru îndepărtarea tuturor bacteriilor acumulate. De asemenea, este esențial ca spațiile să fie aspirate bine, pentru că murdăria de pe podea și mai ales cea care pătrunde în profunzimea covorului creează un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor, ceea ce poate fi un adevărat coșmar pentru persoanele sensibile. În acest sens, trebuie sa folosim aspiratoare profesionale puternice și mașini de curățat suprafețe. Aspiratoarele și mașinile profesionale pentru curățenie sunt produse profesionale care se ridică la nivelul celor mai înalte standarde de calitate și de aceea, ajută la menținerea unui mediu sănătos​. Performațele excelente ale mașinilor de curățat și aspirat se datorează materialelor de cea mai înaltă calitate, din care acestea sunt construite. Produsele sunt durabile, simplu de folosit și de intreținut, ușor de manevrat și oferă rezultate excelente de curățare și uscare a suprafețelor. Aspiratoarele profesionale sunt ideale atât pentru utilizarea în spații mici, cât și în centre comerciale, hoteluri, instituții publice, spitale și centre medicale, spații industriale sau de producție.

Curățenia în interiorul spațiilor este extrem de importantă, de aceea este esențial să folosim echipamente de curățenie moderne și produse de curățenie profesionale, cu eficiență ridicată, special concepute pentru a fi manevrate cu ușurință și pentru a simplifica întregul proces de curățenie.