Cu toții ne dorim să avem o casă impecabilă și luminoasă înainte de sărbători. De aceea, curățenia ar trebui să fie primul pas pentru pregătirea casei de sărbători, înainte de așezarea decorațiunilor de Crăciun și de împodobirea bradului.

În plus, igienizarea atentă a suprafețelor este și unul dintre cei mai importanti factori pentru un stil de viață sănătos. Mediul în care trăim este ideal pentru dezvoltarea și înmulțirea acarienilor și a bacteriilor, iar curățenia este cea care ne ajută să îi evităm și să ne păstrăm sănătatea. Prin urmare, dacă ținem cont de câțiva pași simpli, curățenia va fi gata cât ai bate din palme.

1. Curăță rapid suprafețele

Pentru ca întreținerea curățeniei din locuință să se facă cu maximum de eficacitate, este bine să folosim detergenți profesionali. Igienizarea corectă a suprafețelor se realizează cu produse profesionale eficiente care asigură eliminarea rapidă și eficienă a bacteriilor. Cele mai potrivite produse sunt detergenții universali pentru suprafețe, dezinfectații de suprafețe și soluțiile antistatice.

Pentru ștergerea și uscarea suprafețelor, nu este recomandată utilizarea cârpelor din material textil, deoarece acestea captează microbi și mai degrabă ajută la răspândirea acestora, decât la eliminarea lor.

2. Igienizează atent bucătăria și toaleta

Pentru bucătarii, trebuie să se folosească detergenti profesionali de bucătărie, degresanți și dezinfectanți pentru suprafețe, atât de necesari pentru întreținerea și igienizarea ustensilelor din aceste spații.

În plus, pe lângă bucătării, și băile trebuie curățate aproape tot timpul, praful trebuie șters cu atenție, dar și toate țesăturile trebuie împrospătate cât mai des, deoarece acestea sunt medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor si acarienilor.

3. Curăță corect pardoselile

Este demonstrat științific de către cercetătorii din California că cele mai multe bacterii periculoase din interioare se aşează pe covoare şi podele. Bacteriile se adună și pe alte obiecte de mobilier sau zboară prin aer.

În primul rând, trebuie să aspirăm foarte atent toate suprafețele, astfel încât să eliminăm într-o proporție cât mai mare praful. Un ajutor de nădejde în acest sens sunt aspiratoarele profesionale.

Mai mult decât atât, pentru o curățare în detaliu a suprafețelor se recomandă folosirea unor soluții profesionale de curățare și igienizare, precum detergenții profesionali pentru pardoseli, mobilă, covoare și tapițerii si chiar detergenții dezinfectanți. Cu o putere mare de curățare, detergenții profesionali asigură o igienă impecabilă a tuturor tipurilor de suprafețe și obiecte pe care sunt utilizate. Detergenții profesionali pot fi utilizați pe orice tip de suprafață, fie că este vorba despre parchet, PVC, ceramică sau porțelan.

4. Dezinfectează eficient zona toaletelor

Igiena este esențială și atunci când discutăm despre zona toaletelor. Aici, dezvoltarea bacteriilor se face într-un ritm alert. Bacteriile colectate de pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar, iar produsele ieftine pentru curățare nu reusesc sa combată înmulțirea acestora. Se recomandă folosirea unor articole sanitare antibacteriene pentru toalete, deoarece produsele de curățat clasice nu reușesc să mai facă față singure germenilor care devin tot mai rezistenți.

5. Alege doar produse profesionale de cea mai înaltă calitate

Ai grijă de tine și de cei dragi și folosește numai produse moderne și eficiente în eliminarea mizeriei, a prafului, a bacteriilor și a virușilor. Alege produse eficiente, profesionale de la brand-uri puternice, precum: Tork, SANO, Asevi, Gojo, Purell, Mediclinics, EcoLab, Pronto și multe altele.