Igiena corespunzătoare se poate menține foarte ușor, dacă sunt respectate câteva măsuri simple și eficiente.

Cea mai ușoară și rapidă formă de prevenire a îmbolnăvirii este spălarea atentă a mâinilor cu apă și săpun. Fie că este vorba despre un săpun clasic, solid, lichid sau spumă, rezultatul este garantat.

Pe lângă spălarea atentă a mâinilor, putem lua în considerare mai multe măsuri, care ne ajută să ne păstrăm sănătatea în cele mai bune condiții. Pentru situațiile în care ne aflăm în imposibilitatea de a ne spăla pe mâini, o soluție rapidă este reprezentată de dezinfectanții pentru mâini, sub formă de gel sau spray dezinfectant, care ajută la igienizarea imediată.

În plus, se pot folosi și șervețele umede dezinfectante, care ajută inclusiv la ștergerea suprafețelor cu care vrem să interacționăm și pe care le vrem igienizate.

O altă metodă sigură și eficientă este reprezentată de purtarea unei măști de protecție, care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei cu care interacționăm și ne ține la distanță de viruși și microbi, mai ales în locurile aglomerate și neaerisite corespunzător. Măștile sunt recomandate ca o simplă barieră, pentru a preveni răspândirea picăturilor respiratorii în aer și asupra altor persoane sau suprafețe, în mod special atunci când persoana care poartă masca tușește, strănută, vorbește sau ridică vocea.

Masca de protecție, la fel ca folosirea de dezinfectanți pentru mâini, săpun lichid sau spumă cu apă pentru spălarea mâinilor, reprezintă  măsuri ce ne vor ajuta să trecem cu bine de această perioadă dificilă. Este indicat să ai mereu în casă, în mașină și la birou măști pentru protecție, săpun și chiar mănuși pentru protecție, pentru a avea grijă cât mai mult de tine și de sănătatea celor din jurul tău.

De ce este important să ne igienizăm mâinile cât mai des?

Telefoanele, clanțele ușilor, mesele, tastatura computerului, afișajele tactile, suprafețele din supermarket-uri și din mijloacele de transport în comun sunt mai murdare decât îți poți imagina și astfel, sunt terenuri ideale de reproducere pentru germeni. Astfel, ca rezultat, de fiecare dată când ne folosim telefoanele mobile, strângem mâna cuiva, deschidem o ușă, plătim și primim rest în bancote, folosim computerul și multe alte activități, acumulăm germeni pe mâini, pe care apoi le transferăm pe toate celelalte suprafețe pe care le atingem sau pe corpul nostru, de exemplu prin frecarea ochilor, atingerea nasului sau a gurii.

Procedand astfel, putem promova transmiterea a numeroase infecții: gripă, alte virusuri respiratorii, bacterii și multe altele. De aceea, igienizarea atentă și responsabilă a mâinilor și a suprafețelor trebuie realizată constant și cu produse de cea mai bună calitate, astfel încât virușii și bacteriile să nu aibă nicio șansă de răspândire.

Pe lângă igienizarea atentă a mâinilor, trebuie să avem grijă să curățăm și să dezinfectăm și suprafețele cu care interacționăm cel mai des, acasă sau la locul de mucă, folosind dezinfectanți și detergenți profesionali de suprafețe.

Grija față de noi și față de apropiații noștri și dorința de a duce o viață liniștită și sănătoasă reprezintă principalii factori pe care trebuie să îi luăm în calcul atunci când alegem să folosim toate metodele posibile de prevenție a bolilor.