Igiena personală nu se mai rezumă la simplul spălat pe mâini, ci la o serie de acțiuni care trebuie luate pentru a fi siguri că nu ne contaminăm cu viruși luați de pe diverse suprafețe.

Magazinul Sanito.o oferă o gamă vastă de produse precum mănuși nitril, măști chirurgicale, acoperitori par, acoperitori pantofi, dezinfectant medical, echipament protecție, halate medicale sterile, combinezon la prețuri excelente cu livrare imediată.

De ce să purtăm mănuși de protecție? Motivele pentru care alegem să purtăm mănuși de protecție sunt multiple, fie pentru a ne proteja de bacterii, viuși sau substanțe nocive, sau pentru a-i proteja pe alții, în situații specifice: în cabinete medicale sau de consulații diverse, centre de înfrumusețare, fabrici de prelucrare a alimentelor și multe altele.

Pielea secretă uleiuri și deșeuri metabolice, inclusiv diverse săruri, iar acestea reacționează agresiv cu unele materiale provocând daune ireversibile. Pentru a proteja obiectele de aceste secreții, trebuie purtate mănuși la manipularea majorității obiectelor. Este disponibilă o gamă de mănuși, iar tipul de mănuși alese vă depinde de tipul de obiect manipulat (și de preferințele personale).

Mănușile de unica folosință din nitril sau latex sunt neabsorbante, ceea ce le face bune pentru obiectele prăfuite sau murdare, care au o suprafață aspra (care s-ar putea prinde pe fibrele de bumbac) sau care au o suprafață foarte netedă (care ar putea fi alunecoasă). Unele organizații nu folosesc manusi latex, deoarece unele persoane sunt alergice la ele. Proprietățile fizice ale latexului din cauciuc natural fac mănușile de latex de unică folosință extrem de elastice și rezistente la rupere, oferind în același timp protecție împotrivă unei serii de pericole, inclusiv a pericolelor biologice, cum ar fi agenții patogeni (inclusiv bacteriile și virușii) și anumite substanțe chimice. Deoarece sunt fabricate dintr-un material natural, mănușile din latex sunt, de asemenea, mai ușor biodegradabile decât omologii lor sintetici pentru mănuși, ceea ce le face a fi o alegere preferata pentru unii utilizatori.

O altă metodă sigură și eficientă este reprezentată de purtarea unei măști de protecție, care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei cu care interacționăm și ne ține la distanță de viruși și microbi, mai ales în locurile aglomerate și neaerisite corespunzător. Măștile sunt recomandate ca o simplă barieră, pentru a preveni răspândirea picăturilor respiratorii în aer și asupra altor persoane sau suprafețe, în mod special atunci când persoana care poartă masca tușește, strănută, vorbește sau ridică vocea.

Pentru o protecție eficientă, pe lânga utilizarea măștii de protecție, se recomandă și adoptarea unor alte măsuri de protecție la fel de importante – cum ar fi respectarea strictă a normelor de igienă.

Igienizarea mâinilor este o procedură de profilaxie simplă, sigură și cu costuri reduse, cu condiția să fie efectuată corect și cu produsele potrivite. Astfel, spălarea igienică a mâinilor se face cu apă și săpun lichid. Pentru dezinfectarea frecventă a mâinilor, în situațiile în care spălarea lor nu este posibilă, este bine să se folosească geluri dezinfectante care conțin componente de înmuiere sau hidratare, pentru a reduce senzatia de uscăciune, exfoliere și iritare a pielii pe care o poate provoca concentrați mare de alcool.

Fie că algem să cumpărăm dezinfectant mâini sau un combinezon omologat, Sanito.ro este furnizorul care ne ajută să nu dăm greș!