Produsele de curățenie și igienă sunt investiții constante pe care le facem pentru sănătatea noastră, deoarece este în avantajul nostru să păstrăm suprafețele curate, bine dezinfectate și strălucitoare, mâinile bine igienizate și spațiile primitoare și lipsite de viruși și microbi. Astfel, este important să avem în vedere o gamă vastă de produse pentru curățenie, igienă și protecție, precum detergenți profesionali, mănuși, măști de protecție, dezinfectanți și alte echipamente.

Fiindcă se apropie sărbătorile și ne dorim să avem grijă de toți membrii familiei, este important  să avem în vedere măsuri speciale, împotriva răspândirii germenilor:

Este deosebit de important să ne igienizăm corect mâinile prin spălare și dezinfectare, mai ales:

- înainte de a mânca și de a găti;

- după folosirea băii;

- dupa curățarea casei;

- după ce ați mângâiat animale, inclusiv animalele de companie ale familie;

- înainte și după vizitarea sau îngrijirea oricăror prieteni sau rude bolnave;

- după suflarea nasul, după tuse sau strănut;

- după ce ai venit de afară (de la joacă, grădinărit, plimbarea animalului de companie).

Germenii se pot răspândi doarte ușor, în mai multe moduri, inclusiv la strângerea mâinilor la salut, atingand mainile murdare, prin apă și alimente contaminate, prin picături din aer, eliberate în timpul tusei sau strănutului, de pe suprafețe contaminate sau direct, prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane bolnave.

Când copiii intră în contact cu germenii, aceștia se pot infecta rapid, doar atingându-și ochii, nasul sau gura. Și odată ce sunt infectați, este doar o chestiune de timp înainte ca întreaga familie să preia aceeași boală.

Este important să folosim un dezinfectant de suprafețe performant și echipamente de protecție omologate, pentru a reduce la minimum contactul cu microbii.

Dezinfectanții pentru îngrijirea suprafețelor sunt produse care permit consumatorilor să distruga bacteriile dăunatoare de pe suprafețele utilizate în mod obișnuit ale casei, de la bucătărie, până la baie. În multe cazuri, aceștia au o dublă utilizare, de curățare și dezinfectare, în același timp.

Dezinfectanții pentru îngrijirea suprafețelor pot distruge bacteriile neașteptate și pot elimna chiar și bacteriile dăunătoare sistemul digestiv de pe blaturile de bucătarie.

La fel de important precum dezinfectantul de suprafețe este și gelul antibacterian, pe care trebuie să îl avem cu noi în mod permanent, mai ales pentru cazul în care nu avem posibilitatea să ne igienizăm mâinile prin spălarea lor cu apă și săpun.

Dezinfectanții pentru mâini conțin o formă de alcool, precum aloolul etilic, ca ingredient activ. Acest alcool acționeaza ca un antiseptic. Astfel, gelurile antibacteriene pe bază de alcool sunt în mod clar metode foarte utile și importante de a preveni apariția infecțiilor bacteriene și virale, cu mici excepții. Gelurile antibacteriene pot avea un rol benefic în preîntâmpinarea cauzelor răcelii și gripei.

Pe lângă toate metodele de dezinfectare și igienizare a mâinilor și a suprafețelor, este foarte important să purtăm mască în locurile aglomerate, în spațiile închise și dacă interacționăm cu persoane sensibile, aflate în categorii de risc. Din grijă pentru tine și cei dragi, alege metode sigure de prevenție a bolii și oferă un timp și o atenție sporită curățeniei și igienizării!