Dacă ești ca majoritatea proprietarilor de afaceri, probabil că nu te gândești prea mult la estetica spațiului de birou și dotarea eficientă, igienică și modernă a acestuia. S-ar putea să te concentrezi mai mult pe funcție și pe cum să maximizezi productivitatea. Cu toate acestea, câteva sfaturi practice îți vor face spațiul de birouri mai plăcut din punct de vedere estetic și igienic și nu trebuie să coste foarte mulți bani. Iată câteva modalități simple de a îmbunătăți aspectul birourilor tale.


O altă modalitate de a schimba aspectul spațiului tău de birouri este prin a oferi mobilierului o schimbare de look. Nu trebuie neapărat să cumperi mobilier nou, poți doar să vopsești ceea ce ai și să schimbi tapițeria scaunelor. Aceasta este o modalitate grozavă de a adăuga personalitate spațiului de birouri cu un buget redus. Nu uita de sistemele de igienizare și montează diferite tipuri de dispensere profesionale, performante și economice, obligatorii dacă vrei o clădire de birouri dotată modern și eficient. 

Vrei ca biroul tău să arate coerent, așa că este esențial să alegi mobilier care să completeze decorul existent. Când renovezi, utilizează culori deschise pentru a face spațiul să pară mai mare sau pentru a crea un punct focal cu nuanțe mai îndrăznețe.

Poți alege chiar să schimbi parchetul sau să adaugi un plus de culoare și personalitate spațiului cu ajutorul vopselei pentru podea. Poți folosi vopsea premium pentru podea, care este durabilă și ușor de curățat pentru a rezista în zonele cu trafic intens. Asigură-te că vopseaua se usucă complet înainte de a adăuga orice mobilier sau covorașe profesionale.

O altă modalitate de a vă face spațiul de birou mai plăcut din punct de vedere estetic este adăugarea de plante verzi, care pot ajuta la purificarea aerului, la reducerea nivelului de zgomot și la adăugarea de culoare și viață spațiului. 

Poți pune plante pe birou, într-un colț sau atârnate de tavan. De asemenea, poți adăuga un copac mic dacă ai un birou mare. Doar asigură-te că uzi plantele în mod regulat și le oferi cantitatea potrivită de lumină solară.  

Plantele vor ajuta la crearea unui spațiu sănătos, dar grija pentru mediu o poți arăta și prin alegerea unor coșuri colectare selectivă lux ce permit reciclarea eficientă.

Dacă ai un spațiu limitat, este posibil să nu ai luxul de a crea zone suplimentare de relaxare. Cu toate acestea, poți crea în continuare un spațiu de relaxare adăugând un fotoliu sau o canapea confortabilă. Acest lucru îți va oferi un loc unde să iei o pauză sau să ai o întâlnire cu colegii în afara birourilor.

Poți adăuga, de asemenea, câteva perne și cuverturi pentru a o face mai primitoare. Acest spațiu de relaxare ar trebui să fie la cel puțin câțiva pași de zona principală de lucru pentru a minimiza distragerile. Angajații tăi pot folosi acest spațiu pentru a lua o pauză, a medita sau chiar pentru a trage un pui de somn.

O altă modalitate de a face spațiul de birou mai plăcut din punct de vedere estetic este prin instalarea unor lucrări de artă pe perete. Pot fi orice, de la tablouri la postere, căci vor adăuga personalitate spațiului. Nu uita să le așezi și în băi, acolo unde vor înfrumuseța aspectul alături de accesorii toaletă profesionale.

Asigură-te că alegi opere de artă pe care îți place să le privești. De asemenea, poți schimba tablourile din când în când între ele pentru a păstra spațiul proaspăt.

Există multe modalități de a face spațiul de birouri mai plăcut din punct de vedere estetic. Și cu puțin efort și alegerea celor mai potrivite elemente, poți crea un spațiu primitor și plăcut în care tu și angajații vă veți bucura să petreceți timpul.