Păstrarea mâinilor curate este unul dintre cei mai importanți pași pe care oamenii îi pot face pentru a evita îmbolnăvirea și răspândirea germenilor. Spălarea frecventă și completă a mâinilor este cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva gripei sezoniere, a răcelii și a altor infecții, pe tot parcursul anului.

După ce mâna ta atinge o suprafață infectată și apoi iți atingi ochii, nasul sau gura, virusul intră cu ușurință în corp. Acesta este motivul pentru care este esențial să ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi. Sapunurile spumă și cele lichide din gamele profesionale, acoperă o mai mare suprafață a mâinii per doză, oferind o spălare mai eficientă. Utilizarea cantității optime de săpun lichid sau spumă este necesară pentru a păstra mâinile curate, făra bacterii. Cea mai eficientă gamă pentru păstrarea curățeniei, a igienei și a mâinilor curate, este cea a produselelor Tork.

Adevărata putere a săpunului este ca nu doar îndepărtează virusul de pe mâini, ci anihilează complet virusul, făcându-l inofensiv. Construcția sa chimică cu dublă natură distruge virusul în apă, îl face solubil și îl dezintegrează complet. Indiferent de săpun, atâta timp cât fiecare dintre noi își acordă suficient timp pentru spălarea mâinilor, acesta își va face treaba. Este recomandată spălarea mâinilor timp de 20 de secunde, pentru a avea mâinile curate 100%.

Pentru cazul în care nu avem posibilitatea să ne spălăm pe mâini, pentru că ne aflăm în trafic, la birou sau în mijloacele de transport în comun, cea mai eficienta solutie este reprezentata de gelul dezinfectant.

Pe lângă spălarea și dezinfectarea atentă a mâinilor, este recomandat să luăm în calcul și alte măsuri de protecție și dezinfectare, pentru a preveni răspândire microbilor și a virușilor și ulterior îmbolnăvirea.

O altă soluție importantă prin care se poate păstra igiena și curățenia, acasă sau la birou, este reprezentată de folosire detergenților dezinfectanți pentru suprafețe. Este foarte important să acordăm o atenție sporită igienizării și să dezinfectării cu soluții profesionale a tuturor suprafețelelor cu care intrăm în contact și pe care pot rămâne germeni, precum: volanul și schimbătorul mașinii, tastatura și mouse-ul laptopului, telefonul, și pardoseala de la intrarea în casă sau birou. Dezinfectanții pentru îngrijirea suprafețelor sunt produse care permit consumatorilor să distrugă bacteriile și virușii de pe suprafețele utilizate în mod obișnuit ale spațiilor, de la pardoseli, birouri, echipamente și până la suprafețele din toalete. În multe cazuri, dezinfectanții de suprafețe au o dublă utilizare, de curățare și dezinfectare, în același timp.

Printe măsurile de protectie si dezinfectare, trebuie să luăm în calcul și purtarea măștii de protecție, mai ales în spațiile închise, dar și în cele deschise și aglomerate și purtarea mănușilor de protecție, atunci când facem cumpărături, pentru a nu lua sau lăsa germeni pe alimentele din magazine.

Toate măsurile de protecție, dezinfectare și igienizare fac parte din grija pe care trebuie să o avem față de noi și față de apropiații noștri. Din dorința de a duce o viață liniștită și sănătoasă trebuie să luăm în calcul cele mai eficiente metode și soluții de prevenție a bolilor.