Cu toții ne dorim să trăim sănătos și echilibrat, iar în lupta cu virușii și microbii este important să avem aliați puternici, care să ne ajute să păstrăm igiena și curățenia în condiții ideale, în toate locurile în care trăim sau ne desfășurăm activitatea.

Într-o perioadă atât de tulbure din punct de vedere medical este important să folosim produse de igienă, curățenie și protecție, pentru a asigura bunăstarea și sănătatea noastră și a celor din jur.

Cea mai simplă metodă de protecție este igienizarea mâinilor. Este simplă, sigură și cu costuri reduse, cu condiția să fie efectuată corect și cu produsele potrivite. Astfel, spălarea igienică a mâinilor se face cu apă și săpun lichid. Pentru dezinfectarea frecventă a mâinilor, în situațiile în care spălarea lor nu este posibilă, este bine să se folosească geluri dezinfectante care conțin componente de înmuiere sau hidratare, pentru a reduce senzatia de uscăciune, exfoliere și iritare a pielii pe care o poate provoca concentrați mare de alcool.

Variantele și soluțiile de protecție sunt nenumarate, în functie de tipul de activitate desfășurat: acoperitori de pantofi, combinezoane de protecție, mănuși medicale din latex sau din nitril, măști de protecție igienice, medicale, halate medicale de unică folosință, bonete sau acopeitori pentru păr și multe altele.

Daca suntem utilizatori specializați, cu activitate în centre medicale, spitale, cabinete de consultații, cabinete stomatologice, saloane de înfrumusețare și cosmetică sau zone de prelucrare a alimentelor, măsurile de protecție trebuie să fie mult mai atent alese, iar echipamentele de protecție trebuie să fie profesionale.

O altă măsura de protecție eficientă este purtarea măștii de protecție. Masca de protecție medicală (numită și mască chirurgicală sau pentru proceduri medicale) este un dispozitiv medical care acoperă gura, nasul și bărbia, formând o barieră care limitează transmiterea unui agent infecțios între persoane. Aceste măști sunt folosite de personalul sanitar pentru a împiedica picăturile mari și stropii respiratorii să ajungă la gura și nasul purtătorului măștii și contribuie la reducerea și ținerea sub control a sursei de răspândirie a picăturilor mari respiratorii de la persoana care poartă masca de protecție.

Pentru realizarea unei dezinfecții profesionale a spațiilor, se recomandă folosirea aparatului nebulizator pentru dezinfecție. Acesta este soluția ideală pentru dezinfecția încăperilor. Acest aparat este o unitate certificată CE de înaltă calitate, care permite igienizarea completă a unei camere sau a unui spațiu deschis într-un mod sigur, rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. Fiind o unitate robustă și puternică, aparatule nebulizator este o mașină de uz profesional, proiectată pentru a fi utilizată în medii comerciale, case de îngrijire, birouri mari și săli de sport.

Pe lângă folosirea unui nebulizator pentru dezinfecție, putem opta și pentru detergenții profesionali medicali și de suprafețe, care ajută la o curățare atentă si igienică a tuturor suprafețelor utilizate, a aparaturii și mobilierului, indiferent dacă vorbim despre spații medicale, precum spitale și clinici sau de zone de prelucrare a alimentelor sau saloane de infrumusețare. 

De asemenea, în funcție de spațiul în care se dorește dezinfecția, se pot folosi și alte tipuri de accesorii și aparatură specifică, precum covorașele profesionale dezinfectante, care se pot situa la intrările în diferite clădiri și incinte, dozatoarele pentru dezinfectanți și stațiile de dezinfectare și chiar și sistemele ultrasonice pentru dezinfecția bagajelor, a carucioarelor de cumpărături și chiar și a persoanelor.