Perioada pandemiei a produs o schimbare majoră și ne-a făcut pe toți să devenim mai vigilenți și mai responsabili. Astfel, atenția ridicată către igienizarea corectă a mâinilor și a spațiilor, a devenit parte din activitățile curente, iar echipamentele de protecție au început să sa folosească și în afara spațiilor medicale.

Într-o perioadă atât de tulbure din punct de vedere medical este important să folosim produse de igienă, curățenie și protecție, pentru a asigura bunăstarea și sănătatea noastră și a celor din jur. Variantele și soluțiile de protecție sunt nenumarate, în functie de tipul de activitate desfășurat: acoperitori de pantofi, combinezoane de protecție, mănuși medicale din latex sau din nitril, măști de protecție igienice, medicale, halate medicale de unică folosință, bonete sau acopeitori pentru păr și multe altele.

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este igienizarea corectă a mâinilor. Acest proces este o procedură de profilaxie simplă, sigură și cu costuri reduse, cu condiția să fie efectuată corect și cu produsele potrivite. Astfel, spălarea simplă și igienică a mâinilor se face cu apă și săpun lichid. Pentru dezinfectarea frecventă a mâinilor, este mai bine sa folosiți gelurile dezinfectante, care conțin componente de înmuiere sau hidratare, deoarece acest lucru poate reduce senzația de uscaciune, exfoliere și iritare a pielii pe care o poate provoca o concentrație mare de alcool.

O altă măsura de protecție eficientă este purtarea măștii de protecție. Masca de protecție medicală (numită și mască chirurgicală sau pentru proceduri medicale) este un dispozitiv medical care acoperă gura, nasul și bărbia, formând o barieră care limitează transmiterea unui agent infecțios între persoane. Aceste măști sunt folosite de personalul sanitar pentru a împiedica picăturile mari și stropii respiratorii să ajungă la gura și nasul purtătorului măștii și contribuie la reducerea și ținerea sub control a sursei de răspândirie a picăturilor mari respiratorii de la persoana care poartă masca de protecție.

La fel de importante pentru protecție sunt și mănușile de protecție, care au devenit parte din “arsenalul” zilnic al persoanelor care ies din casa pentru a-și cumpăra alimente sau pentru a se duce la muncă. Bineînțeles, mănușile de protecție sunt esențiale mai ales în spațiile medicale, laboratoare, dar și în spațiile de preparare și prelucrare a alimentelor, precum fabrici, restaurant și terase și chiar și în centrele de înfrumusețare.

Pentru o protecție eficientă, pe lângă utilizarea măștii de protecție, se recomandă și adoptarea unor alte măsuri de protecție la fel de importante, de respectare strictă a normelor de igienă și de dezinfecție.

Pentru realizarea unei dezinfecții profesionale a spațiilor, se recomandă folosirea aparatului nebulizator pentru dezinfecție. Acesta este soluția ideală pentru dezinfecția încăperilor. Acest aparat este o unitate certificată CE de înaltă calitate, care permite igienizarea completă a unei camere sau a unui spațiu deschis într-un mod sigur, rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. Fiind o unitate robustă și puternică, aparatule nebulizator este o mașină de uz profesional, proiectată pentru a fi utilizată în medii comerciale, case de îngrijire, birouri mari și săli de sport.

Pe lângă folosirea unui nebulizator pentru dezinfecție, putem opta și pentru detergenții profesionali medicali și de suprafețe, care ajută la o curățare atentă si igienică a tuturor suprafețelor utilizate, a aparaturii și mobilierului, indiferent dacă vorbim despre spații medicale, precum spitale și clinici sau de zone de prelucrare a alimentelor sau de saloane de înfrumusețare.